The Studio – London

The Studio – London

London, United Kingdom
 

Products Used

The Studio is a former Victorian depository that was revitalized to become an open plan office with a beautiful street frontage. The building has been reconfigured with a new entrance befitting its scale and location with office accommodations above. The redesign compliments and utilizes the building original industrial features such as brick walls, concrete soffits, and exposed cast iron supports. A refurbished platform lift is the prominent feature in the reception area.

The lift is enclosed in two layers of Banker Wire’s lock crimp wire mesh patterns. First is a fine woven brass wire mesh, L-3. This pattern is layered behind a larger opening mesh of a similar design. L-80, another lock crimp pattern, is plated in black copper and sits over the L-3 brass pattern creating an interesting texture. Combined, the two patterns evoke the industrial aesthetic and the era that the architect was capturing in their design.

Project Architect:
Squire and Partners
Project Fabricator:
Excel Architectural Engineering
Photography:
Hufton + Crow and James Jones
Project Applications:
Enclosure, Restoration
Building Types:
Office
 

Download Project Sheet

 

Project Images